U svijetu postoje milijuni ljudi s oštećenjima vida a u Hrvatskoj živi 12.4% osoba s invaliditetom od kojih 5.3% osoba s oštećenjem vida. Audiovizualni sadržaji omogućavaju usvajanje novih znanja i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme. Slijepe i slabovidne osobe do sada nisu bile uključene u iskustvo zajedničkog gledanja filmova. Realizacijom projekta FILM KOJI UKLJUČUJE - MovieReading našli smo rješenje!

 

MovieReading je inovativna tehnologija mobilne aplikacije potpuno neovisna od projekcijske opreme instalirane u kinima, koja omogućava svima da uživaju u projekcijama bez prepreka, bez ulaganja i bez granica.

 

Slijepim i slabovidnim osobama omogućuje slušanje opisnih scena - audiodeskripcijabilo kojeg prilagođenog filma koji se prikazuje na bilo kojoj platformi; u kinu, na televizoru ili online. Potreban je samo vaš pametni uređaj i vaše slušalice te možete samostalno uživati u filmskim čarima. 

 

MovieReading "sluša" zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite, i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.

Odite u trgovinu na svom pametnom telefonu, IOS-u ili Androidu.

Nađite mobilnu aplikaciju MovieReading. Preuzmite i instalirajte aplikaciju na svoj uređaj. Funkcionira na pametnim telefonima, na tabletima i elektronskim naočalama. Korištenje MovieReading aplikacije je besplatno za korisnike.

Uživajte u filmovima!

#filmkojiukljucuje

Ukoliko želite film u vašoj produkciji ili distribuciji prilagoditi slijepim i slabovidnim osobama te ga učiniti    dostupnim na mobilnoj aplikaciji MovieReading, slobodno nas kontaktirajte na email@paripikule.com

  

PARI PIKULE

MEDVEŠČAK 55

10 000 ZAGREB

OIB: 37274655922

email@paripikule.com

Pari Pikule

  • Vimeo
  • Facebook
  • Instagram

Secret Arts Cinema & DA2 Film Festival

  • Facebook
  • Instagram