MR logo png.png

 

Na aplikaciji MOVIEREADING dostupni su sljedeći filmovi:

 

U KINO DISTRIBUCIJI OD 27.05.

STARAC I RODA, priča o Malenoj i Klepetanu

Tomislav Jelinčić⎪2020 Hrvatska⎪Antitalent⎪76 min

Starac i roda (eng. Storkman) priča je o Malenoj i Klepetanu, rodama o kojima brine Stjepan Vokić, umirovljenik i udovac iz Slavonskog Broda.

Lovci su Malenoj prije 28 godina propucali krilo i tako je zauvijek vezali uz zemlju. Uzevši je k sebi, Stjepan joj je spasio život. Od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća i toplog vremena.

Malena je 2002. godine na krovu Stjepanove garaže pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine te su zajedno do sada odgojili preko 60 malenih roda. No, svaka jesen donese i tužan rastanak - Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi, a Malena ostaje sama u selu sa Stjepanom.

Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu i dočekala svog Klepetana. A Stjepan, što bi Stjepan bez Malene? Godine prolaze, godišnja doba se izmjenjuju i uvijek stignu bolne jeseni, ali i radosna proljeća. Ovo je priča o Malenoj, Klepetanu i Stjepanu, o njihovoj istinskoj odanosti... Ali i dubokoj samoći.

 

Nagrade

Liburnia Film Festival 2020. - Nagrada publike

 

Datume prikazivanja filma Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu u redovnoj kino distribuciji možete vidjeti ovdje

 

U KINO DISTRIBUCIJI OD 10.06.

TEREZA37

Danilo Šerbedžija⎪2020 Hrvatska⎪Focus Media⎪100 min

Tereza ima 37 godina i već je godinama u braku s pomorcem Markom. Živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji velika vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže vrijeme osjeća pritisak najbliže okoline, roditelja i mlađe sestre koja ima već troje djece. Započinje preispitivati svoj rutinirani brak, susreće nove muškarce. Upoznajemo neku novu Terezu. Njezino ponašanje pokreće niz događaja koji će joj promjeniti život, u duhu njezine novostečene slobode i istine koja je samo njena.

 

Nagrade

Pula film festival 2020. - Velika zlatna arena za najbolji igrani film, Zlatna arena za režiju, Zlatna arena za scenarij, Zlatna arena za sporednu žensku ulogu, Zlatna arena za masku, Zlatna arena za montažu; Zagreb Film Festival 2020. - Zlatni bicikl, nagrada publike; Zlatni studio za najbolji igrani film 2020.

 

Raspored projekcija za film Tereza37 svaki mjesec najavljivat će se na Facebook stranici filma, a za svoj grad možete ga pratiti i na stranicama lokalnih nezavisnih kina.